De astăzi

Restricții pe podul în reparații de peste râul Suceava

De astăzi, conducătorii auto vor trebui să aibă mai multă răbdare pentru a traversa podul de peste râul Suceava, în zona Bazarului din municipiul reședință de județ.
 

Constructorii demarează intervențiile pentru realinierea căii de rulare la nivelul inițial, după ce, în urma viiturilor de acum 2 ani, respectiva platformă s-a lăsat, încovoindu-se. Primarul Ion Lungu a anunțat că începând de luni, în mod alternativ, două dintre cele 4 benzi de circulație vor fi indisponibilizate, traficul înspre și despre Burdujeni urmând a se desfășura pe câte un singur fir. Podul va putea fi traversat doar de autovehicule de sub 7,5 tone și autobuzele pentru transportul în comun, chiar și pentru acestea fiind impuse restricții de viteză. Traficul greu va face un ocol, fiind dirijat prin cartierul Ițcani, pe străzile „Gheorghe Doja” și „Traian Vuia”. Edilul șef își cere scuze sucevenilor și conducătorilor auto pentru disconfortul creat, apreciind că lucrările vor ține peste 30 de zile. „Am cerut un grafic pe zile, pe ore, astfel încât să intervenim rapid și să avem eficiență și să nu încurcăm circulația”, spus primarul Ion Lungu. Reamintim că podul de peste râul Suceava a avut de suferit de pe urma viiturilor din anii 2008 și 2010. Lucrările de reparații la amenajarea care face legătura între cartierul Burdujeni și restul reședinței de județ au demarat pe 17 octombrie 2010, prima etapă încheindu-se în martie 2011. Constructorul a fost SCCF Group Colas Iași, inițial cea de a doua etapă a intervențiilor fiind prevăzută a demara în primăvara anului trecut. Aceasta presupune, aducerea la vechiul nivel al căii de rulare și care se va face, conform soluției proiectanților, prin umplere cu mixtură asfaltică Pentru prima etapă, cea de reparare a pilonului înclinat, s-au cheltuit circa 37 de milioane de lei (aproape 1 milion de euro), în cazul celei de a doua urmând să se aloce tot în jur de 1 milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: