Aproape 59.000 de pachete de țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră

> Captură considerabilă la Izvoarele Sucevei și contrabandist reținut la Vicovu de Sus > În două dintre cazuri, frontieriștii suceveni au fost nevoiți să scoată pistoalele
 

În timpul mai multor acțiuni desfășurate de polițiștii de frontieră suceveni, în zilele de 6 și 7 iulie, au fost confiscate circa 59.000 de pachete de țigări din Ucraina și Republica Moldova a căror valoare se ridică la 500.000 de lei. În seara zilei de 6 iulie, lucrătorii din cadrul S.P.F Rădăuți – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism. În momentul când frontieriștii i-au somat prin voce, contrabandiștii au lăsat baltă și colete, și mașină și au fugit pe teritoriul Ucrainei. În interiorul autoturismului și pe lângă el au fost găsite mai multe colete ce conțineau aproape 17.500 de pachete de țigări “Doina”, din Republica Moldova, în valoare de peste 122.000 de lei. Autoritățile de frontieră sucevene au solicitat sprijinul celor ucrainene pentru identificarea persoanelor implicate în acea acțiune de contrabandă și extinderea cercetărilor pentru documentarea întregii activități infracționale a grupului. Captură considerabilă la Izvoarele Sucevei și contrabandist reținut la Vicovu de Sus Pe 7 iulie, dimineață, la ora 6.15, lucrătorii din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei au dat, la 2 km distanță de linia de frontieră, spre interior, de 59 de colete învelite în folie neagră și albastră. Pe lângă ele se afla o persoană care nu s-a conformat somațiilor vocale ale polițiștilor astfel că aceștia au tras și două focuri de armă în plan vertical. Nici în aceste condiții bărbatul nu a putut fi prins, pentru că a fugit peste graniță la frații ucraineni. În coletele abandonate erau circa 29.490 de pachete de țigări în valoare de aproape 300.000 de lei. În seara aceleiași zile o patrulă a S.P.F. Rădăuți a dat peste 2 căruțe ce veneau dinspre frontieră, în zona Vicovu de Sus. Când au priceput că sunt în colimator, conducătorii atelajelor au schimbat direcția încercând, fără speranță, să dispară. A fost reținută o persoană, Gheorghe S., de 25 de ani, din Vicovu de Sus, numai după folosirea pistoalelor, polițiștii trăgând în aer 4 focuri de avertisment. De data aceasta captura a însemnat 12.000 de pachete de țigări ucrainene în valoare de aproape 90.000 de lei. Tânărul prins este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, în cauză efectuându-se cercetări în vederea identi-ficării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: