Al doilea eliminat la bacalaureatul sucevean

Un candidat de la „Samuil Isopescul” a fost prins cu fițuică asupra lui

La ultima probă scrisă de la bacalaureat a fost eliminat un candidat care susținea examen la biologie, la centrul de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, după ce a fost surprins de profesorii asistenți cu un material informativ asupra lui.
 

Este al doilea candidat sucevean dat afară de la bacalaureatul 2012, primul fiind eliminat la proba obligatorie a profilului, miercuri, din centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, fiind prins în sală cu telefonul mobil. La proba de astăzi a examenului s-au prezentat 6049 de candidați din cei 6235 înscriși în județul Suceava, subiectele de la cele 14 discipline fiind considerate ușoare de candidați, la ieșirea din sălile de clasă. Astfel, la geografie, disciplină la care au participat cei mai mulți candidați suceveni, au fost subiecte referitoare la bazinul carbonifer Ruhr și la unități muntoase din Germania, printre altele candidații trebuind să numească două forme de relief din Ucraina și Lituania. La biologie și anatomie, unde de asemenea au participat mulți candidați suceveni, subiectele s-au referit, printre altele, la sistemul circulator al mamiferelor și la Teoria lui Theodor Schwan, respectiv la grupele sanguine A și RH pozitiv, la ambele discipline fiind și teste tip grila. Reamintim că participanții la această ultimă probă au putut să opteze, în funcție de profilul și specializarea absolvită, între discipline precum biologia și anatomia, geografie, chimie, fizică, discipline socio-umane și informatică. La Suceava, 2374 de candidați au ales geografia, peste 1300 au optat pentru biologie vegetală și animală, 1037 pentru anatomie și fiziologia umană. Duminică se vor afișa rezultatele înainte de depunerea contestațiilor, cele finale fiind programate pentru 13 iulie, după recorectarea lucrărilor contestate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: