Pentru deblocarea economiei județene

Suceava cere sprijin de la Guvern

> „Nici nu vreau să mă gândesc la cuantumul arieratelor, dar din ceea ce am văzut deja, se pare că avem o sumă considerabilă de plată”, arată președintele CJ, Cătălin Nechifor > Foarte multe dintre programele cu finanțare guvernamentală sunt blocate în diferite faze de implementare
 

Cătălin NECHIFOR

Conducerea Consiliului Județean Suceava cere Guvernului sprijin financiar pentru a se încerca „deblocarea economiei județului”. Președintele administrației județene, Cătălin Nechifor, a declarat că, după alegeri, pe adresa instituției pe care o conduce, cât și a primăriilor din județ, sosesc adrese prin care societăți private solicită achitarea datoriilor făcute de fostele administrații. „Nici nu vreau să mă gândesc la cuantumul arieratelor, dar din ceea ce am văzut deja, ca adrese venite la Consiliul Județean, se pare că avem o sumă considerabilă de plată, de la administrațiile publice către firme private, indiferent de poziția lor politică și geografică. Aceasta înseamnă, în mod clar, un blocaj în acest spațiu economic. Pe de altă parte, atât timp cât statul blochează circulația banului, în mod evident și firmele private sunt în dificultate, pentru că există lanțul pe orizontală, furnizori și muncitori și tot ceea ce înseamnă mișcarea capitalului”, a declarat Nechifor. Conducerea executivului a trimis o circulară către toate administrațiile locale din județ, solicitându-le acestora să întocmească lista arieratelor și să facă o analiză referitoare la situația programelor cu finanțare guvernamentală. „Vrem să vedem în ce fază de implementare se află acestea, pentru că, din păcate, foarte multe sunt blocate”, a afirmat Cătălin Nechifor, menționând că este vorba despre proiectele pe OG nr. 17 și HG 576, referitoare la infrastructura din mediul rural, arătând că, în același timp, vor fi stabilite prioritățile de dezvoltare pe termen scurt ale județului. „Vrem să vedem care sunt prioritățile. Pe de altă parte, le știm și noi forte bine, pentru că ne-am deplasat în campanie. Intenționăm să găsim soluții de corectare, pentru că mai avem doar anul 2012 și 2013, iar din 2013 intrăm într-o altă logică de finanțare. După cum spunea și premierul Ponta, se pare că România nu va primi sume diminuate din fonduri structurale, însă trebuie ca fiecare localitate să pregătească câte un portofoliu de proiecte, astfel încât anul 2014 să ne găsească pregătiți la linia de start”, a conchis președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI