Pe fondul meningitei

Prefectul Sinescu cere campanii de informare medicală a populației

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a cerut reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în cadrul ședinței Colegiului prefectural, să inițieze campanii de informare a populației și conștientizare despre bolile contagioase.
 

Demersul prefectului survine înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu meningită virală, numărul pacienților internați în unitățile spitalicești sucevene fiind mai mare de 100. „Accentuez pe importanța acestor campanii de informare a populației întrucât, după cum se știe, în ultima perioadă, la nivelul județului Suceava, ne-am confruntat cu un focar de meningită virală acută”, a spus șeful serviciilor desconcentrate ale ministerelor. Până la finele anului, în domeniul sănătății Prefectura va avea în vedere, printre altele, asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare creșterii eficienței sistemului sanitar, în acest sens mizându-se și pe implicarea autorităților locale. În scopul realizării unei asistențe medicale corespunzătoare, prefectul Sinescu le-a pus în vedere instituțiilor județene cu atribuții în domeniu să urmărească derularea și implementarea, pe plan județean, a programelor naționale de sănătate, promovarea integrității și întărirea capacității de control, precum și să aibă grijă, inclusiv la asigurarea de servicii medicale și farmaceutice. Nu în cele din urmă, Florin Sinescu a făcut referire și la accesul populației la servicii medicale de specialitate în străinătate.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: