Un caz de meningită și la Fălticeni

Joi, ca urmare a confirmării unui caz de îmbolnăvire cu meningită acută virală la Școala Nr. 3 “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, primăria municipiului a solicitat sprijinul Compartimentului Teritorial de Sănătate Publică Fălticeni pentru efectuarea dezinfecției la școala menționată.
 

Acțiuni preventive de dezinfecție au fost demarate și la celelalte unități de învățământ de pe raza municipiului. Municipalitatea a transmis Inspectoratului Școlar al Județului Suceava solicitarea de suspendare a cursurilor și a activităților de închidere a anului școlar la Școala Nr. 3 “Mihail Sadoveanu”, în vederea efectuării curățeniei și dezinfecției generale. La începutul acestei săptămâni, prin Compartimentul de asistență socio-medicală din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei Fălticeni, au fost dispuse măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu meningită acută virală în toate școlile, liceele și grădinițele din Fălticeni. Ținând cont de evoluția focarului de meningită acută virală în județul Suceava, Primăria Fălticeni transmite populației recomandarea Direcției de Sănătate Publică Suceava de a acorda o atenție deosebită respectării igienei personale și de grup, consumului de apa din surse autorizate, spălării fructelor și legumelor și evitării scăldatului în locuri neamenajate. În același timp, autoritățile și responsabilii medicali transmit populației un apel la calm și la respectarea minimelor măsuri preventive. Municipiul Fălticeni nu se confruntă cu un focar al meningitei virale acute.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: