Sânzienele la Suceava

Sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, sărbătoarea Sânzienelor, ca și, specială pentru Suceava, cea a Aducerii Moaștelor Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, începe la mănăstirea ce poartă numele marelui mucenic încă de sâmbătă dis-de dimineață, la ora 5,30, când moaștele Sf. Ioan cel Nou sunt scoase în locul special amenajat din curtea mănăstirii, unde pelerinii încep deja să se adune. De la ora 18 se oficiază slujba privegherii.
 

Duminică, în ziua dublei sărbători religioase începe de la ora 6 slujba de aghiasmă, urmată de cea a Sf. Maslu și de citirea acatistelor Mântuitorului Iisus Hristos, Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. De la ora 9 se oficiază Sf. Liturghie, oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teodosie al Tomisului – care și-au confirmat participarea, și de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou începe de la ora 11, urmând traseul cunoscut: bisericile Învierea Domnului, Domnițelor, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Nicolae, Catedrala Nașterea Domnului, biserica Nașterea Maicii Domnului. Au fost invitate autoritățile județene și locale, persoane apropiate Bisericii. Un efectiv semnificativ de jandarmi este chemat să asigure ordinea și buna desfășurare a tot ceea ce biserica ortodoxă a Bucovinei organizează la Suceava de hramul orașului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: