Peste jumătate din pacienții internați cu meningită au fost deja externați

> Trei cazuri noi au apărut în ultimele 24 de ore
Mai bine de jumătate din numărul persoanelor internate în spital cu diagnosticul de meningită acută virală au fost externate, din cele 30 de cazuri internate 19 fiind trimise la domiciliu.
 

Cele mai multe externări sunt din rândul persoanelor din focarul de la Grădinița “1,2,3” Burdujeni, unde au fost 18 cazuri spitalizate în total, 17 copii și o educatoare, 14 fiind deja externate. Potrivit celor mai recente cifre transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în ultimele 24 de ore au mai apărut 3 cazuri noi de copii diagnosticați cu meningită, la grădinițele Prichindel și Țăndărică și Școala Șerbănești-Zvoriștea. În total, focarul de meningită din județ numără acum 47 de cazuri în școli și grădinițe, la care se adaugă alte 3, din afara focarului, din care doi sugari. “Ținând cont de evoluția focarului de meningită acută virală, boală cu sezonalitate primăvară-toamnă, când temperaturile ridicate favorizează transmiterea și proliferarea enterovirușilor, recomandăm o atenție deosebită pentru respectarea igienei personale și de grup, consumului de apă din surse autorizate, spălarea fructelor și legumelor și evitarea scăldatului în locuri neamenajate”, au precizat reprezentanții DSP Suceava.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: