Întrucât MECT a redus drastic finanțarea la științe sociale, filosofie, studii economice

Conducerea USV caută soluții pentru salvarea lor

Ministerul Educației a redus drastic finanțarea, pe anul viitor, pentru unele domenii academice, precum științe sociale, filosofie, științe economice.
 

În aceste condiții, conducerea Universității Suceava se gândește la soluții pentru salvarea lor. „Nu știm încă ce înseamnă reducerea finanțării la aceste domenii. La Științe economice, în contextul existenței ASE-ului, care este o școală preponderent pentru studii economice, mă tem că se va reduce finanțarea pentru acest domeniu la nivelul întregii țări. La Asistență socială trebuie să ne gândim dacă să desființăm specializarea cu totul, dacă nu ar putea fi finanțată din bugetul propriu al universității, mai ales că masteratul este extrem de căutat”. Cât despre filosofie, specializare care funcționează în cadrul Facultății de Istorie, rectorul USV a precizat că „personal, nu-mi permit să desființez licența la filosofie”. „Avem conducători de doctorat foarte buni la filosofie, voi căuta soluții, profesorii sunt extrem de voluntari, fac și ore gratis doar pentru plăcerea de a pregăti studenți în acest domeniu. Vom încerca să facem mai multă cercetare cu profesorii respectivi. Și Științele comunicării le vom susține cu finanțare proprie”, a conchis prof. univ. dr. Valentin Popa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI