În preajma marilor sărbători creștine

Bucovina – cea mai atractivă zonă turistică

„Se dovedește încă o dată că Bucovina este cea mai atractivă zonă turistică în preajma marilor sărbători creștine”, a declarat, marți, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat că, potrivit statisticilor preliminare, peste 22.000 de turiști au fost de Paște în Bucovina, în creștere față de anul 2011. Șeful administrației județene a precizat că zonele cele mai căutate au fost Gura Humorului-Voroneț, Vama, Sucevița, Putna și a remarcat că în Vatra Dornei gradul de ocupare a fost de 75 la sută în acest an, față de 40 la sută anul trecut. „Evenimentele organizate în această perioadă, ospitalitatea pensiunilor, dar și reclama făcută, au fost elemente care au atras turiștii ce s-au bucurat să-și petreacă Paștele în Bucovina”, a spus Flutur.
 

Manastirea Voronet

El a adăugat că cei mai mulți turiști au fost din București, Iași, dar au fost și mulți turiști străini. Flutur a menționat că s-a văzut afluența de turiști și în traficul rutier pe traseul spre București, atât joi și vineri, la venire, cât și luni și marți, la plecare. „Mulți turiști s-au convins că pentru cinci ore de mers pe E 85 de la București la Suceava, merită să petreci sărbători tradiționale în Bucovina”, a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: