Tot mai mulți tineri suceveni renunță la parcelele pentru construirea de case individuale

> 20 de persoane au făcut cereri de renunțare, în timp ce alte 17 nu și-au mai completat dosarul cu documentele necesare
 

Mai mulți suceveni au înaintat la primărie cereri prin care solicită luarea la cunoștință a faptului că sunt deciși să renunțe la parcelele pe care le-au primit gratis, prin hotărâre a deliberativului local, în vederea construirii de locuințe în regim privat. În ultima ședință, aleșii municipali au aprobat retragerea dreptului de folosință gratuită pentru 37 de suceveni beneficiari ai Legii nr. 15/2003. „Este vorba despre mulți oameni care au venit, într-o primă fază, cu elan, să construiască o casă la Legea nr. 215. Aceștia au îndeplinit condițiile, am aprobat repartiția suprafețelor în Consiliul Local, după care au mers la notar și au dat scrisoare de renunțare”, a reliefat șeful administrației locale, Ion Lungu. Din totalul menționat, 20 de persoane au făcut cereri de renunțare, în timp ce altele 17 nu au respectat prevederile legale și nu și-au mai completat dosarul cu documentele necesare. Prin hotărâri de succesive, legislativului local a aprobat 441 de cereri pentru atribuirea de parcele pe Dealul Mănăstirii Teodoreni și Dealul Tătărași. La data solicitării, cei în cauză au trebuit să facă dovada existenței unui cont bancar cu minim 5000 de euro sau a posibilității contractării unui credit de această mărime. Legea nr. 15 din 2003 stipulează că beneficiarul terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personală este obligat să înceapă ridicarea acesteia în termen de 1 an de la data atribuirii suprafeței și să o realizeze cu respectarea reglementărilor referitoare la autorizarea executării construcțiilor. Primăriei îi revine finanțarea lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere, introducerea utilităților de apă și canalizare, precum și a rețelelor de gaze naturale și energie electrică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: