Nemulțumiri față de rata mică de succes a proiectelor sucevene

> „Sunt unii care vin și îmi reproșează și mie că, din 6 proiecte, doar unu a fost eligibil sau chiar niciunul”, spune șeful administrației județene, Gheorghe Flutur
 

Mai mulți șefi de unități administrativ-teritoriale din județul Suceava și-au exprimat insatisfacția față de neadmiterea proiectelor cu finanțare europeană pe care le-au întocmit și înaintat spre analizare și aprobare instituțiilor competente. Unii dintre ei spun că, deși au plătit scrierea a 5 sau chiar 6 proiecte, doar unu dintre ele a fost declarat eligibil. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, recunoaște că are cunoștință despre asemenea situații și precizează că rata nesatisfăcătoare de aprobare a proiectelor reprezintă, cu adevărat, o problemă. „Sunt unii care vin și îmi reproșează și mie că, din 6 proiecte, doar unu a fost eligibil sau chiar niciunul. Este și aceasta o problemă, cea legată de rata de succes”, a spus Flutur. El a subliniat că, în vederea stimulării primarilor care dau dovadă de dezinteres, ar urma să fie constituite echipe mixte de consilieri județeni. Șeful executivului județean susține că, în perioada următoare, aproape toate primăriile sucevene ar putea promova proiecte cu diferite surse de finanțare, în județ existând numeroase oportunități nevalorificate. „Mă refer la măsurile de dezvoltarea rurală, la «Casa Verde» și proiectele transfrontaliere. După părerea mea, ar trebui să facem o echipă mixtă de consilieri și să discutăm aceste oportunități, poate îi mai stimulăm un pic pe primarii care nu au chef să facă proiecte, indiferent de culoarea lor politică”, a accentuat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: