În bazarul din Lunca Sucevei

Autoritățile municipale ar putea interzice deținerea a mai multor chioșcuri

> „Există circa 10% care sunt mai șmecherași și au mai multe chioșcuri pe societăți comerciale sau pe rude”, declară primarul Ion Lungu
 

Autoritățile municipale sucevene ar putea interzice deținerea de către o singură persoană fizică sau persoană juridică a mai multor chioșcuri în Complexul comercial „Bazar” din Lunca Sucevei. Această variantă a fost luată în calcul cu prilejul dezbaterii proiectului de hotărâre privind modificarea unor suprafețe de teren administrate de comercianții din Bazar, imperativul corectării acestora din urmă survenind lucrărilor de modernizare efectuate în zonă. „Când s-au făcut noile amplasări ale chioșcurilor, la unii au rezultat suprafețe în plus, iar la alții în minus”, a declarat primarul Ion Lungu. Problema deținerii doar a unui număr reglementat de amenajări comerciale a fost ridicată de alesul PSD Corneliu Cașu. „Atunci când s-a modernizat Bazarul, nu puteam oare reglementa ca un cetățean al municipiului Suceava să aibă doar unu sau două chioșcuri?”, a întrebat Cașu în plen. Edilul-șef a precizat că, la propunerea membrilor CL, ar fi de acord să se inițieze un proiect de reglementare a numărului de chioșcuri care poate fi deținut de o singură persoană fizică sau persoană juridică, punând în vedere că aprobarea de chioșcuri doar pentru locuitorii municipiului ar aduce Primăria și Consiliul Local în conflict cu organismele care veghează la libera concurență. Șeful executivului local a ținut să evidențieze că 90% dintre operatorii comerciali din complexul din Lunca Sucevei au doar câte un singur chioșc. Restul „bazariștilor”, persoane fizice sau juridice, dețin mai multe astfel de amenajări, ele figurând pe numele rudelor sau fiind înregistrate pe societăți comerciale diferite. „Există circa 10% care sunt mai șmecherași, având mai multe chioșcuri pe societăți comerciale sau pe rude. Însă, astăzi, aceștia au contracte, sunt în regulă și nu avem ce le face”, a subliniat primarul. Pe de altă parte, Ion Lungu a remarcat că proprietarii multipli sunt la zi cu plata chiriilor și taxelor, în timp ce deținătorii a câte unui singur chioșc „nu prea plătesc”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: