Suceava primește rambursare de 2,4 milioane lei

> Aleșii locali s-au strâns „cu eforturi” la ultima ședință a anului 2011
Consilierii locali s-au adunat cu greu, ieri, în ultima ședință din 2011. De altfel, întrunirea a avut un caracter extraordinar, motivată fiind prin necesitatea rectificării bugetului local, precum și a analizării și aprobării execuției bugetare.
 

Ședința a început târziu, după „sfertul academic”, întrucât nu se întrunise cvorumul de jumătate plus unul pentru luarea deciziilor legale. Până la urmă, s-au strâns 18 din cei 23 de aleși municipali, expunerile de motive la proiectele de hotărâre ale executivului fiind susținute de viceprimarul Viorel Seredenciuc. Aceasta deoarece edilul-șef Ion Lungu nu a putut fi prezent; s-a explicat că are „alte probleme de rezolvat”. „Vă mulțumesc că, și de data aceasta, ați făcut un efort să veniți la ședința noastră extraordinară”, a spus în deschidere președintele de ședință, Corneliu Cașu (PSD). Pe ordinea de zi au fost înscrise 3 puncte, toate trecând cu unanimitate de voturi. „Convocarea ședinței de astăzi s-a făcut pentru că, pe 22 decembrie, ne-au venit niște sume cu titlu de rambursare a unor fonduri de 2,4 milioane de lei, cheltuite de primărie pentru proiecte europene. În al doilea rând, Legea bugetului de stat pe 2011 prevede că primăriile sunt obligate să facă trimestrial execuția bugetară”, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc. La primul punct s-au operat rectificări în plus și în minus pe capitole, la secțiunile de funcționare și dezvoltare ale bugetului local, iar la cel de-al doilea, au fost aprobate solicitări ale unităților școlare care, pe parcursul anului, au avut încasări în plus ori, după caz, cheltuieli mai mari, corespunzătoare veniturilor realizate. La urmă a fost analizată execuția bugetară pe trimestrul al patrulea al anului, cât și cumulat, pe intervalul trecut până la 23 decembrie 2011, justificat de faptul că, mai nou, legea obligă autoritățile administrației publice la acest demers. „Ne vom conforma, iar execuția integrală pe anul 2011 va fi supusă analizei execuției CL în luna mai 2012”, a arătat viceprimarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: