Prestații duble la RAR

Angajații Registrului Auto Român (RAR) Suceava lucrează în ultima perioadă într-un ritm mai alert pentru a soluționa toate solicitările de certificare a autenticității autovehiculelor înregistrate. „Facem tot posibilul să onorăm toate solicitările. Lucrăm într-un ritm mai alert” a declarat șeful RAR Suceava, Tiberiu Lupu, precizând că nu a fost decisă prelungirea programului, dar că se lucrează totuși și peste program, dacă se impune.
 

Potrivit lui, numărul solicitărilor de certificare a autenticității în vederea reînmatriculării sau înmatriculării autovehiculelor au crescut, de la 80-90 de cereri pe zi la 130-140 pe zi. „Practic, numărul de prestații aproape s-a dublat”, a spus Lupu. El a spus că situația a fost generată de posibila modificare a legislației privind taxa de primă înmatriculare. Taxa de poluare auto a fost adoptată în 15 decembrie de Camera Deputaților (CD), forul decizional în cazul acestui proiect, astfel că, odată promulgată, legea ar urma să intre în vigoare, iar românii care cumpără o mașină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă o vor achita cu ocazia primei vânzări. “Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, inițiat de Ministerul Mediului și Pădurilor, a fost aprobat de CD în ședința de joi și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României”, se arăta într-un comunicat din 15 decembrie al ministerului. Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu până la 25% față de variantele anterioare, astfel că cei care au plătit-o în vechea formă pot cere rambursarea diferenței. Pe de altă parte, noua lege încearcă să aplice principiul “poluatorul plătește”, astfel că noua taxă de poluare “va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în țară sau străinătate, cât și pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă”. “Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare această lege”, arăta Ministerul Mediului, în comunicatul său.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: