Băsescu și Boc lovesc în cei mai defavorizați dintre români

Președintele Traian Băsescu angrenează România, cu de la sine putere și cu încălcarea Constituției, în tot felul de angajamente internaționale, a declarat într-o conferință de presă președintele Organizației Județene a PRM, Gheorghe Acatrinei.
 

„Președintele Băsescu trebuie să înceteze în a-și mai asuma răspunderi și a angaja România într-o serie întreagă de obligații internaționale, fără a avea aprobarea Parlamentului și fără a se consulta cu nimeni”, spune el, referindu-se la recenta întâlnire a Consiliului Europei. Acatrinei a remarcat că, după fotografiile de grup ale liderilor europeni, Traian Băsescu a fost marginalizat, ba, chiar mai mult, șeful Comisiei Europene, Jose Emanuel Barroso, i-ar fi întors spatele președintelui României. „După ce s-a încheiat sesiunea de fotografie, Băsescu a ieșit de pe scenă cu mâinile în buzunare, atitudine nedemnă pentru un șef de stat sau de guvern. Nimeni nu a stat de vorbă cu președintele României, Traian Băsescu nefiind văzut cu ochi buni de niciunul dintre oficialii celorlalte 26 de state membre ale UE”, reliefează Gheorghe Acatrinei. El se arată nemulțumit și de atitudinea manifestată de premierul Emil Boc cu prilejul moțiunii de cenzură depuse de USL pe tema alegerilor comasate. Liderul peremist sucevean constată practica primului ministru de a-și „escamota” nerealizările și de a da vina tot timpul pe Cabinetul Tă-riceanu. „Liberalii și fostul premier Tăriceanu, așa cum au acționat aceștia până în 2008, au apărat interesele naționale și au urmărit ca România să se înscrie în circuitul economic și politic european. Până la momentul instalării Guvernului Boc, țara noastră a fost apreciată din aceste puncte de vedere”, opinează președintele PRM Suceava. Gheorghe Acatrinei a ținut să puncteze că, în prezent, România este țara cu cele mai mici venituri pe cap de locuitor și cu cei mai mulți săraci din Uniunea Europeană. Aceasta deoarece – consideră el – președintele Traian Băsescu a „decretat”, cu de la sine putere, „abolirea” statului social, iar „discipolul” acestuia, premierul Emil Boc, a tăiat fără discernământ indemnizațiile și ajutoarele financiare pentru cei mai defavorizați dintre români. „Banii astfel economisiți se duc în investiții păguboase, de pe urma cărora beneficiază acoliții PDL”, a încheiat Gheorghe Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: