Povestea orașului Suceava, la „Capitala verde”

Administrația locală suceveană s-a înscris în competiția „Capitala verde”, concurs care are ca finalitate desemnarea celor mai verzi orașe din țară. Primarul reședinței de județ, Ion Lungu, spune că ghidul de înscriere prevede și anexarea unei povești a orașului, aceasta urmând a fi transmisă zilele acestea.
 

„Sigur, nu avem așteptări deosebite, că ne vom clasa pe podium, însă este un antrenament. Regulamentul prevede că este necesară și o poveste a orașului, pe care o vom trimite în perioada următoare. Sperăm să căpătăm experiență în acest an, iar în următorii ani să fim mai convingători”, a declarat primul gospodar al urbei reședință de județ, Ion Lungu. La documentația de înscriere în concurs, municipalitatea suceveană a anexat date prin care prezintă proiectele promovate și derulate în municipiul Suceava. Printre acestea se numără „Civitas – Alternative ecologice pentru dezvoltarea durabilă a orașelor din Europa”; „MIDAS – Măsuri pentru realizarea rețelelor de transport durabil”, precum și „EVUE – Mijloace de transport electric în zonele urbane din Europa”. La acestea au fost adăugate Programul ISPA de reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă, rețelelor de canalizare și de modernizare a stație de tratare-epurare; proiectul de amenajare a centurii ocolitoare nr. 1; reabilitarea termică a 740 de apartamente prin programul de creștere a eficienței energetice, dar și studiul de trafic și fluidizare a circulației. Ion Lungu crede că Suceava va face un pas înainte odată cu amenajarea unei noi centrale de termoficare și după tragerea pe dreapta a CET, una dintre marile surse de poluare a atmosferei și a solului. Suceava intră în cursă la categoria localități urbane cu populația cuprinsă între 50.000 și 2 milioane de locuitori, competiția „Capitala verde” fiind organizată de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, în colaborare cu o mare companie internațională de producere și comercializare a berii. Anul trecut, oraș verde a fost declarat municipiul Brașov.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: