Arcul

…Știți cum se întâmplă, că mai toți am trecut prin așa ceva. Întâi, cuiva îi vine ideea. Că e sfârșit de trimestru, că mediile sunt ca și încheiate, că materia nu-i tocmai dintre cele importante, că trebuie să cumpărăm cadouri, să colindăm, să hoinărim. Hai să chiulim! Ea este o cuminte elevă de liceu cu nume și-i zice mamei ce au de gând să facă a doua zi. Și are o mamă cuminte, care știe să-i transmită din cumințenia ei, care o povățuiește să nu chiulească, ba chiar să-i determine și pe colegi să nu lipsească de la ora aceea. Reușește să convingă doar vreo două treimi dintre ei (și se prea poate ca, asemenea, unii să se fi răzgândit peste noapte). Așadar, oră cu prezenți și cu peste 10 absenți.
 

L.D. CLEMENT

Din motiv de locuri goale în bănci, poate și din altele, profa le solicită (se pare că ab irato) o scurtă și neașteptată testare, suficientă să facă prăpăd: a avut note de 3 pentru fiecare! Și-apoi a încheiat mediile, binișor diminuate. S-ar zice că elevii au mai luat/încasat o lecție (cui bono?), însă nu le este foarte lămurit tâlcul ei, așa, ad populum. Că nu-i bine să chiulești? Că tre’ să fii tobă de materie la orice oră, că nu se știe cine și cum te evaluează? Că mai bine chiulești, fiindcă astfel nu-ți strică nimeni (adică nici tu, nici ea) media (chiar și acea medie la o disciplină cotată ca având mai mică importanță, dar ale cărei note trag la fel de greu în media finală, care poate conta și la admiterea în facultate!)? Că mai bine înveți (sau nu) la un liceu mai modest, unde ștacheta nu-i pusă pe garnija de la fereastră? Mda…, elevii încă mai au de învățat. Poate că și profa! Vorba ceea (latinească): „Arcus nimium tensus rumpitur” (Arcul prea încordat se rupe)!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: