Primii colindători la „Crai nou”

Unii sunt răsăriți de la pământ abia de un cot, dar au “inimă” în ei de dat și la cei mari. Alții, înăltuți, subțirei, cu mutrițe de “om serios”, păreau a ține pe umeri, precum Atlas Pământul, toată grija grupului de colindători.
 

Cușme de două ori mai mari decât căpușoarele, năsucuri și ochi vii încadrați de băsmăluțe roșioare ca “bujorii” din obrăjorii durdulii… “Sărbători fericite”!, “Sărbători fericite”!… – dulce și cristalină gălăgie, apoi prăjiturele, mandarine, sucuri… Un moment magic și de suflet, precum Crăciunul care se apropie. Un grup de 19 copii ai grupei pregătitoare de la Grădinița “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” a venit ieri cu colindul, cu uratul și cu semănatul la redacția ziarului „Crai nou”, cum face deja de trei ani încoace de când erau mici, mici. Îmbrăcați în costume naționale special comandate pentru ei la meșterii din comuna Straja, micuții grădiniței patronate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au cântat pentru zariștii de la „Cai nou”, din tot sufletul, colinde frumoase învățate și repetate împreună cu educatoarea Maria Doncean și profesoara lor de engleză, Otilia Magdalena. Au fost primii vestitori ai Crăciunului de anul acesta și urările lor, spuse în vers de colind și urătură, se vor îndeplini probabil pentru cei cărora le-au fost adresate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: