3 ani cu executare, transformați în 3 ani cu suspendare

Ilie Ursachi, de 23 de ani, din Vicovu de Jos, condamnat, acum câteva luni, la 3 ani de închisoare cu executare, de Judecătoria Suceava, pentru infracțiuni la regimul vamal, a primit luni, în penitenciar, poate cea mai importantă veste a vieții sale: Curtea de Apel Suceava i-a admis recursul și a stabilit că pedeapsa își poate atinge scopurile chiar și cu el în stare de libertate. Pe scurt, pedeapsa instanței de recurs este cu suspendare. Tot ieri, omul a ieșit de după gratii.
 

Tribunalul Ilie Ursachi a primit un an și șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de deținere și comercializare în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, și trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de transport al bunurilor sau al mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Ursachi, vitezomanul și contrabandistul incurabil Ilie Ursachi și niște polițiști de la Poliția Rutieră au jucat, în luna iunie a acestui an, într-un film cu urmăriri și „pac pac”. Filmul a început la Dănila și s-a încheiat sub pasarela de la Ițcani, după un slalom auto, cu Mercedesul din dotare al băitanului printre mașinile aflate în trafic, inclusiv pe contrasens. În timpul urmăririi, polițiștii au tras 6 focuri de armă, o parte dintre gloanțe lovind mașina fugarului. De reținut că totul se întâmpla în miezul zilei, în plin trafic. Șoferul urmărit a trecut printr-o baltă și a lovit trei mașini. A abandonat Mercedesul, nevoit de situație, și a încercat să scape, fugind spre Gara Ițcani. A fost prins, ulterior. Ilie Ursachi este un client mai vechi al polițiștilor, după ce în octombrie 2010 a condus un autoturism marca Mercedes 280 S, cu numere de Marea Britanie, în care erau aproape 8.000 de pachete de țigări, în valoare de circa 70.000 de lei. Și atunci Ursachi a fost urmărit de o mașină de poliție în zona comunei Horodnic de Sus, însă a reușit să scape. La începutul lunii martie a anului 2011, Ilie Ursachi se afla într-un microbuz împreună cu un cetățean ucrainean, Illya Kroma, de 25 de ani, și transporta 45.816 pachete de țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 190.000 de lei. Atunci a fost urmărit de Poliția de Frontieră. Cei doi au fost prinși, au stat în arest aproximativ două luni și atât, după care Ilie Ursachi a revenit la contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: