Suceava, printre județele cu cele mai numeroase proiecte cu bani de la Mediu

> Într-o inspecție fulger pe mai multe șantiere, realizată alături de conducerea administrației județene, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, a anunțat aprobarea a încă 3 proiecte, importante pentru comunitățile din Moara, Șcheia și Poieni Solca
Conducerea administrației publice județene a efectuat pe parcursul zilei de ieri o inspecție fulger pe mai multe șantiere sucevene unde se derulează proiecte ce beneficiază de finanțare din partea Administrației Fondului pentru Mediu. Vizita de lucru s-a făcut și în prezența președintelui instituției, Gheorghe Popescu, cel care a dorit să se pună la curent cu stadiul lucrărilor.
 

Chiar dacă nu au fost trecute în revistă toate punctele de lucru, „echipa de control” s-a arătat încântată de ceea ce s-a realizat până acum. În plus, tot ieri, șeful Administrației Fondului pentru Mediu a adus și o veste bună pentru județul Suceava, fiind aprobată derularea a încă trei proiecte mari în județul Suceava. Este vorba despre introducerea de rețele de apă și de canal și stații de epurare în localitățile Moara, Șcheia și Poieni Solca, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de peste 3,2 milioane de euro. „Beneficiind de bani din partea Fondului de Mediu, în județul Suceava se derulează la această oră nu mai puțin de 77 de proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro, dintre care aproape jumătate au fost deja plătiți”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În completare la afirmațiile conducerii executivului județean, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, a ținut să declare că Suceava este unul dintre județele cu cele mai multe proiecte aprobate cu bani de la Mediu. În plus, AFM capătă tot mai multă atractivitate datorită faptului că anul 2010 a fost încheiat cu achitarea tuturor obligațiilor financiare către beneficiarii proiectelor, iar pentru 2011 există toate premisele ca plățile să fie efectuate în întregime către societățile constructoare. „Traversăm o criză cumplită, dar Guvernul României reușește să prioritizeze fondurile în așa fel încât să aducem banii pe zona de investiții. Proiectele de investiții sunt cele care ne asigură creșterea avuției naționale, iar dacă știm să le gestionăm vom reuși să compensăm necazurile pe care le produce criza. Prin Administrația Fondului pentru Mediu în România sunt derulate la ora actuală peste 1.000 de proiecte așezate pe un buget de mai mult de un miliard de euro” a declarat Gheorghe Popescu. Numai în ceea ce privește programul „Casa verde”, în 2011 au fost primite 24.000 de cereri față de 16.000 cât s-au înregistrat anul trecut, iar peste 10.000 de beneficiari ai programului au primit deja banii în cont, printre ei numărându-se și 400 de persoane fizice din județul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: