Suceava

Bugetul pe 2012, unul al austerității maxime, dar și al dezvoltării

> Ponderea o vor deține cheltuielile cu investițiile și alocările pentru învățământ, în timp ce cheltuielile materiale vor fi drastic reduse
Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunță că, în anul 2012, cheltuielile materiale ale municipalității vor fi drastic ajustate în favoarea celor cu investițiile și dezvoltarea. Astfel, conform primelor fundamente, bugetul local va fi dimensionat la nivelul celui de anul acesta, adică la 250 de milioane de lei, atât pe partea de venituri, cât și pe cea de cheltuieli. Ponderea o vor deține, la fel ca în ultimii ani, cheltuielile cu investițiile și dezvoltarea, precum și alocările pentru învățământ. „Sperăm ca bugetul de stat să fie aprobat până la 22 decembrie, astfel încât să avem și cotele defalcate, cu estimările pentru bugetul consolidat. Este un buget de austeritate maximă la cheltuieli materiale, dar, în același timp, un buget al dezvoltării și investițiilor în orașul nostru”, a explicat Lungu.
 

Ion LUNGU

Edilul-șef declară că anul viitor vor fi susținute lucrările în curs, precum cele de finalizare a rutei ocolitoare; a parcărilor subterane; proiectului POR de modernizare cu fonduri europene a străzilor; primei etape a reabilitării iluminatului public; a sediului centrului de conservare a tradițiilor populare; a sediului centrului cultural și a celor 5 parcuri aflate în construire sau modernizare. La obiective de investiții noi, primarul are în vedere susținerea promovării și materializării proiectelor privind etapa a doua de modernizare a străzilor; etapa a doua de modernizare a iluminatului public cu fonduri elvețiene; reabilitarea Curții Domnești; reabilitarea termică a sediului primăriei; realizarea unei săli de sport polivalente; amenajarea noului cimitir de la Ițcani și înființarea unei zone de agrement pe strada Parcului.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: