Șpaga de când erau mari și tari în uniformă s-a făcut aproape… zeghe

Curtea de Apel Suceava a menținut condamnările de câte 3 ani cu executare dictate de Tribunalul Suceava pentru polițiștii corupți de la Stulpicani, Cristian Daniel Jitari, de 40 de ani, și Toader Olari, de 54 de ani.
 

Bref, apelul declarat de Olari a fost respins în totalitate, în timp ce al lui Jitari – admis parțial, în sensul că unele dintre faptele acestuia s-au bucurat de prescripție, iar procesul în legătură cu ele a încetat de drept. Chiar și așa, după contopire, pedeapsa inculpatului a rămas tot de 3 ani de închisoare cu executare. Olari a fost trimis în judecată pentru 5 infracțiuni: 3 de abuz în serviciu contra intereselor publice și câte una de sustragere sau distrugere de înscrisuri și fals intelectual, în timp ce Cristian Daniel Jitari – pentru 7, între care luare de mită, trafic de influență, furnizarea de informații ce nu sunt destinate publicității. Procurorii au stabilit că agentul Cristian Daniel Jitari a primit, pe 24 aprilie și 2 iunie 2009, de la un anume Vasile Z., 2.000 de lei, pentru a mușamaliza un dosar penal în care denunțătorul era cercetat pentru că a folosit acte falsificate pentru a conduce un autoturism cu care a fost implicat într-un accident rutier în noaptea de 21/22 aprilie 2009. Pe 3 iunie 2009, Jitari a cerut bani și alte bunuri de la Maria M., pentru o intervenție pe lângă anumiți inspectori de poliție de la Gura Humorului, spre a-l ajuta pe soțul acesteia într-o cauză penală. Polițistul i-a anunțat pe mai mulți întreprinzători privați din comună că urmează să se efectueze un control economic, patronii reușind, astfel, să evite la timp razia. Agentul Toader Olari era băgat în afaceri ilegale cu lemn. Una peste alta, cei doi colegi pozau și în recuperatori de datorii. Astfel, ar fi făcut presiuni asupra unui consătean pentru a recupera de la acesta o datorie de 3.000 de lei, primind de la partea interesată 600 de lei de căciulă. Și Jitari, și Olari ar fi sustras de la post mai multe înscrisuri oficiale, pentru a-i scăpa de amenzi sau de răspunderea penală pe unii sau alții care călcau pe bec. Soluția Curții de Apel Suceava este recurabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: