Sentimentul tricolorului

Simțământul patriotic începe să se manifeste mai puternic la oamenii obișnuiți, care simt acum că Ziua Națională din 1 Decembrie este într-adevăr a lor și prețuiesc cu atât mai mult valoarea steagului tricolor.
 

Că nu e numai o sărbătoare a autorităților, care au datoria de a o marca, și a instituțiilor care arborează un steag uriaș deasupra ușii. Vecinul meu de la scara C, pensionar, arborează la balcon steagul național în fiecare an. Alături, la un alt bloc, un locatar a alăturat tricolorului steagul UE, declarându-și astfel integrarea deplină. Încet, încet, oamenii își arată pe față, la loc mai vizibil, sentimentele față de tot ce înseamnă pentru ei țara în care trăiesc. Acum sunt doar câțiva care se manifestă deschis arborând roșul, galbenul și albastrul. Alții serbează Ziua Națională cu mici și bere, în cercul lor de prieteni, sau privesc manifestarea la televizor. Poate la anul, dacă se va mai estompa criza și vom fi mai relaxați, va fi o „mare” de steaguri tricolore la balcoane.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: