Câmpulungul are gaz metan

Rețeaua de distribuție a gazelor naturale din Câmpulung Moldovenesc, cu o lungime de 37 de kilometri, a fost inaugurată ieri, de Ziua Națională.
 

Campulung Moldovenesc

Potrivit managerului de distribuție a gazelor naturale în Câmpulung Moldovenesc al operatorului de gaze naturale, Mihai Pauliuc, investițiile de până în prezent se ridică la 1,5 milioane de euro. „S-au finalizat lucrările conform contractului de concesiune încheiat cu Ministerul Economiei”, a spus Pauliuc. El a precizat că primul consumator care va beneficia de gaze naturale este Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiu, urmând ca pe parcursul zilei să fie branșați și o serie de con-sumatori casnici. Pauliuc a precizat că, până la sfârșitul acestui an, vor fi branșați la rețea o sută de consumatori, majoritatea casnici, dar că urmează să fie realizate branșamente la agenți economici importanți din municipiu și la instituțiile publice. „Există rețea și se pot branșa în orice moment”, a spus directorul Ten Gaz. El a arătat că în cursul anului 2012 vor fi cel puțin 1.500 de consumatori la rețeaua de gaze naturale a municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar în funcție de solicitări firma va continua planurile de dezvoltare a rețelei. Firma Ten Gaz, fostă Amgaz, a câștigat, în luna decembrie 2009, licitația organizată de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaz natural în municipiile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. În Câmpulung Moldovenesc firma de distribuție a gazelor naturale va construi 60 de kilometri de rețele de distribuție, din care au fost construiți 37 de kilometri în decursul acestui an, iar în municipiul Vatra Dornei va construi 40 de kilometri de rețele de distribuție a gazului metan. Pentru ca sistemul să fie pus în funcțiune, condiția este însă ca Transgaz să finalizeze magistrala de înaltă presiune între Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: