Radu Iațcu, „fără cuvinte”, printre francezi

O expoziție de „desene umoristice” semnată de suceveanul (…ipoteștean) Radu Iațcu pot vedea francezii până la data de 26 mai.
 

Deschisă la 16 mai, în sala „Tempo 2” din orășelul Roche-sur-Yon, ea se intitulează „Sans bulle” („Fără cuvinte”, s-ar putea zice; dar nu numai atât, fiindcă, de regulă, „bulele” conțin textele/dialogurile benzilor desenate) și, potrivit presei care o anunță, „evocă trecutul românesc” al autorului. Trecutul? În ani mai din urmă, îl știam pe Radu Iațcu, pe când făcea adesea popasuri pe la „Crai nou” (…sau prin preajmă) student (…târziu) la arhitectură, în București. Și plin de tot felul de planuri și proiecte, dar parcă nu și cu cel de a evada în Hexagon. Însă dintr-o notă traducem că… „sosit în Franța în 2009, Radu Iațcu, desenator de origine română, continuă să se exprime prin caricatură cu teme din trecutul său, precum viața politică românească, dar și cu evocări universale ale căsătoriei sau ale relației șef-subaltern”. Aflăm că a fost descoperit (acolo) de un artist pe nume Luc Badina, care îl recomandă astfel: „Radu face lucrări de calitate, care conțin, totodată, poezie și umor”. Și mai aflăm că, în prezent, Radu Iațcu pictează o frescă a unei mănăstiri din Roche-sur-Yon. Cât despre expoziția de acum, vom mai vorbi în zilele ce urmează, după ce o vom viziona pe îndelete. Fiindcă autorul ne-a făcut o copie și ne-a trimis-o prin e-mail!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI