Handbalul primește de la Primărie 200.000 de lei

Primăria Suceava a orientat spre echipa de handbal C.S. „Universitatea” suma de 200.000 de lei, declară primarul Ion Lungu.
 

În 2011, la licitația organizată de municipalitate pentru atribuirea fondurilor nerambursabile, Clubul Sportiv „Universitatea” și-a adjudecat suma de 1 milion de lei, banii urmând a fi deblocați eșalonat pe parcursul anului. Edilul-șef spune că, fiindcă situația financiară a executivului este afectată de criză, de la bugetul local vor fi susținute doar ramurile sportive performante. „Este o perioadă grea, una de austeritate, dar ne vom ține cuvânt, urmând a fi achitată în întregime suma promisă echipei de handbal, la care se face performanță. Așa cum se știe, echipa de handbal a câștigat licitația pentru fonduri nerambursabile de 1 milion de lei”, reliefează edilul-șef. În ultima ședință, pentru sport, Consiliul Local a aprobat finanțări nerambursabile de 1,925 milioane de lei. Pe lângă handbal, la fotbal s-au acordat 500.000 de lei. Astfel, echipa Rapid CFR primește 300.000 de lei, Fundația umanitară „Domus” – 50.000 de lei, iar Clubul sportiv „Sporting” – 150.000 de lei. Voleiul se alege cu 100.000 de lei, rugbiul și hocheiul – cu câte 50.000 de lei, luptele – 60.000 de lei, atletismul – 20.000 de lei, boxul – 30.000 de lei, planorismul și aeromodelismul – 100.000 de lei, iar șahul – 15.000 de lei. Finanțările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice, pentru activități non-profit de interes local. Beneficiari ai finanțărilor nerambursabile sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile, fundațiile sau cultele religioase, în condițiile legii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: