Cel mai mare proiect de gen din țară, aprobat de CE

Două depozite ecologice în județul Suceava

Contractul de finanțare va fi semnat luni, la Ministerul Mediului, de președintele CJ Gheorghe Flutur Comisia Europeană (CE) a aprobat proiectul de înființare a două depozite ecologice în Suceava. Anunțul a fost făcut, ieri, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că a fost necesară aprobarea Comisiei Europene întrucât este cel mai mare proiect de acest gen din țară, în valoare de 63 de milioane de euro.
 

Gheorghe FLUTUR

„Suntem în întârziere cu implementarea acestui proiect. Urmează să recuperăm timpul pierdut”, a spus Flutur, arătând că va semna luni la Ministerul Mediului contractul de finanțare. CJ Suceava a decis anul trecut să asigure fonduri pentru începerea lucrărilor la primul depozit ecologic de deșeuri din județ, în zona localității Moara, care apoi să fie recuperate din finanțarea europeană a proiectului, lucrările fiind executate de firma austriacă Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim. Potrivit Acordului de mediu, în județul Suceava urmează să fie construit un al doilea depozit ecologic de deșeuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta. Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 63 de milioane de euro, prevede înființarea a 5.000 de puncte de colectare a deșeurilor și 7 stații de transfer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: