De la 1 ianuarie

Biletele pentru transportul în comun sucevean se scumpesc cu 25 %

Prețul abonamentelor nu se va majora O călătorie cu mijlocele de transport în comun ale societății Transport Public Local (TPL) Suceava va fi mai scumpă cu 25%. Potrivit primarului Ion Lungu, de la 1 ianuarie 2011 un bilet va costa 2 lei, față de 1,5 lei în prezent, conducerea TPL făcând acest demers ca urmare a funcționării cu pierderi.
 

„Nu este o veste prea bună. Conducerea TPL a mai făcut o solicitare în acest sens și acum câteva luni, însă la acea dată nu am fost de acord. De atunci pierderile s-au accentuat, pentru o oarecare protecție gândindu-ne să procedăm doar la majorarea prețului unei călătorii, urmând ca abonamentele să rămână la aceeași valoare. Astfel elevii, studenții și navetiștii vor avea parte de preț nemodificat la legitimațiile respective”, explică edilul-șef, adăugând că proiectul de hotărâre va fi dezbătut în ședința Consiliului Local de săptămâna aceasta. Inițial, executivul intenționa să suporte din bugetul local cele 1,2 milioane de lei pierderi rezultate din menținerea actualului prețul preț al biletelor de transport pe mijloacele TPL. Tentativa a eșuat, Consiliul Concurenței atenționând autoritățile sucevene că decizia ar intra sub incidența ajutorului de stat, fiind necesară notificarea organismelor europene de la Bruxelles. Pentru depășirea impasului, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre prin care TPL își putea recupera pierderile pe seama abonamentelor gratuite de care persoanele cu handicap și însoțitorii acestora beneficiază, contravaloarea lor fiind suportată tot din vistieria locală. La acea dată, societatea de transport a executivului reclama pierderi generate de perioada vacanței de vară a elevilor și studenților, de scumpirea combustibilului, precum și cele cauzate de creșterea taxei pe valoare adăugată (TVA) de la 19% la 24%. De menționat este că ultima scumpire a biletelor de călătorie cu mijloacele de transport în comun din Suceava a avut loc cu mai bine de 2 ani în urmă, respectiv în urma ședinței CL din 25 septembrie 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: