Supraveghere video în 73 de școli din județ

Inspectoratul Școlar Județean anunță că intensifică măsurile de asigurare a securității unităților de învățământ în anul școlar 2010-2011.
 

Conform unei informări a instituției județene, pentru funcționarea în bune condiții, 73 de unități școlare au sisteme de supraveghere video, în timp ce 93 de unități sunt dotate cu sisteme tehnice de alarmare. Alte 76 unități de școli își asigură paza cu personal propriu sau firme de pază, la 200 de unități de învățământ a fost amenajat iluminatul de securitate, iar la 165 s-au făcut demersuri de securizare a spațiilor școlare. În toate școlile, persoanele străine vor fi înregistrate și legitimate, în toate unitățile de învățământ, mai puțin la grădinițele cu program prelungit din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, fiind realizate împrejmuiri de securitate. Potrivit raportului IȘJ, s-au înregistrat și sesizări din par-tea părinților privind necesitatea intensificării măsurilor de creștere a securității elevilor. Solicitările privesc Grupul Școlar Bivolărie, Grupul Școlar „Tomșa Vodă” Solca, Colegiul Național „Lațcu Vodă” Siret, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți. Acest imperativ este lansat și din localitățile Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Moldova Sulița, Breaza, Moldovița, Vatra Dornei, Broșteni, Frasin, Ostra, Cârlibaba, Ciocănești, Vatra Moldoviței, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Capu Câmpului, Boroaia și Păltinoasa. „Conducerile de școli consideră că există o foarte bună colaborare cu Poliția și Jandarmeria”, se arată în informarea IȘJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: