Parțial sau în totalitate

Primăria Suceava a subvenționat anveloparea termică a 62 de apartamente ale sucevenilor cu posibilități financiare reduse

 

Prin decizie a consilierilor, municipalitatea suceveană a preluat, parțial sau integral, cheltuielile aferente reabilitării termice a imobilelor în care locuiesc încă 6 persoane singure sau familii cu mai mulți membri. Astfel, numărul sucevenilor care au beneficiat de sprijin la anveloparea blocurilor incluse în programul pe anul 2009 a ajuns la 62. În urma unei hotărâri a aleșilor, Primăria suportă 100% din contribuția persoanelor singure și familiilor care realizează venituri totale de sub 600 de lei pe lună; 50% din cea a beneficiarilor cu venituri lunare cuprinse între 601 lei și 800 de lei pe lună și 25% din cea a persoanelor singure sau familiilor ale căror venituri totale lunare variază între 801 lei și 1000 de lei. Preluarea la plată a contribuțiilor respective se face în baza unei cereri însoțite de actele doveditoare privind veniturile și componența membrilor familiei sau a declarației pe propria răspundere a solicitanților care nu realizează venituri. La stabilirea veniturilor se iau în calcul inclusiv indemnizațiile de șomaj, invaliditate sau handicap, creanțele legale, convențiile civile, alocațiile de stat pentru copii, alocațiile de întreținere pentru copiii încredințați sau dați în plasament, bursele pentru elevi sau studenți, salariile și pensiile. Excepție fac alocațiile complementare de susținere și cele pentru familia monoparentală, precum și bugetul suplimentar acordat persoanelor cu handicap. Programul național privind creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe urmărește reducerea consumului de energie și asigurarea unui regim termic corespunzător în interiorul apartamentelor. În 2009, reabilitarea termică a fost finanțată în proporție de 50% de la bugetul de stat, de 30% de la bugetul local și de 20% de la beneficiari. În 2010, Guvernul și Primăria nu mai dau bani pentru anvelopare termică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI