Municipalitatea suceveană nu pierde poziția de acționar majoritar la ACET

Suceava și-a consolidat poziția în urma unui aport la capitalul social de aproximativ 3,36 milioane lei, reprezentând participare în natură cu un teren de 4106 mp
 

Aleșii locali suceveni au aprobat, în ședința ordinară de joi, majorarea capitalului social al municipiului Suceava la societatea comercială ACET. Aportul municipalității este de 796.564 euro, adică, aproximativ 3,36 milioane lei, reprezentând participarea în natură cu un teren de 4106 de metri pătrați. Terenul a fost evaluat de un evaluator autorizat, în baza unui contract de prestări servicii încheiat între primărie și Romcontrol. Demersul are drept scop menținerea unei cote de participare de peste 50% a municipiului Suceava la operatorul de utilități comunale. Județul Suceava, prin Consiliul Județean, este beneficiarul proiectului de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, finanțat din fonduri europene, din cadrul Programului Operațional Sectorial (POS) – Mediu. Acesta are ca obiectiv furnizarea unei strategii locale de dezvoltare a sectorului de servicii de apă și constituirea unui operator puternic, capabil să acceseze fondurile europene și să asigure implementarea proiectului. Criteriile de eligibilitate includ existența unei asociații de dezvoltare inter-comunitară, a unui operator regional la nivel județean și a contractului de delegare de gestiune semnat între structurile respective. Potrivit celor amintite, operatorul regional a fost desemnat ACET Sucea-va, care are ca acționari mai multe unități administrativ-teritoriale din județ. ACET asigură servicii de alimentare cu apă și de canalizare în Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret și Solca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: