Pe relația cu Germania

Gheorghe Flutur continuă eforturile de promovare a județului Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ambasadorului Germaniei la București, Andreas von Mettenheim, ca județul Suceava să devină un județ pilot în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte comune la nivel local și regional în cadrul relațiilor româno-germane. Ambasadorul Germaniei la București a fost prezent în județul Suceava la finele săptămânii trecute, ocazie cu care a avut o primă întrevedere, la Consiliul Județean Suceava, cu președintele Gheorghe Flutur, potrivit unui comunicat furnizat de oficiali ai instituției sucevene menționate.
 

În comunicat se precizează că, în cadrul întâlnirii, Gheorghe Flutur a subliniat bunele relații pe care județul Suceava le are cu regiunea Schwaben din Germania și proiectele desfășurate în cadrul parteneriatului între cele două regiuni. Totodată, președintele CJ Suceava a prezentat oportunitățile pe care le oferă județul Suceava în turism, agricultura bio, industria alimentară sau în învățământul universitar. Suceava ar putea deveni județ pilot pentru viitoarele proiecte comune româno-germane Președintele Gheorghe Flutur consideră că județul Suceava ar putea fi județ pilot în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte comune la nivel local și regional în cadrul relațiilor dintre România și Germania. El a adresat în acest sens o invitație marilor tur-operatori din Germania care, împreună cu reprezentanți mass-media, să participe mai multe zile la un Tur al Bucovinei, iar o a doua invitație a fost adresată Camerei de comerț româno-german și altor organisme ale oamenilor de afaceri germani de a veni la Suceava pentru a se întâlni cu oameni de afaceri din județ, pentru a identifica și începe proiecte de investiții. Ambasadorul Germaniei, Excelența sa Andreas von Mettenheim, a considerat benefică participarea județului Suceava la târgurile din Germania și a apreciat că Suceava și Bucovina vor avea succes și prin promovarea formelor de turism alternativ, unde se pot prezenta lucruri “făcute altfel, noi, atractive”, ceea ce i-ar putea interesa pe mulți turiști din Europa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: