Anul acesta

CFR nu scoate la licitație spațiile comerciale din incinta gărilor

Spațiile din gările CFR aflate în județul Suceava nu vor fi date spre închiriere anul acesta. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. „La Suceava sunt deja închiriate o parte dintre aceste spații. Evident că până nu se vor încheia contractele pentru spațiile deja închiriate nu vom organiza alte licitații”, a precizat purtătorul de cuvânt.
 

Pentru a face rost de bani, conducerea CFR SA vrea să închirieze spațiile din 15 gări unor lanțuri mari de magazine, care să schimbe aspectul dezolant al acestor porți de intrare în orașe din punctul de vedere al curățeniei, urmând să fie disponibile fast-food-uri, restaurante, farmacii, librării, florării și unități bancare, pe o suprafață reprezentând 30 la sută din cea a stațiilor. Restul suprafețelor din gări vor fi închiriate în continuare și firmelor mici. Gările aflate în județul Suceava încă nu se numără printre cele 15. Sorin Flutur, directorul Regionalei CFR Iași, a declarat că prin închirierea spațiilor se intenționează modernizarea gărilor. Dar, până la restaurante și hipermarketuri, farmacii și librării, multe dintre clădirile gărilor CFR din Suceava ar avea nevoie de reparații capitale și în mod special de grupuri sanitare moderne. Printre acestea se numără și clădirea Gării Ițcani, de pe acoperișul căreia vântul a luat, în urmă cu trei luni, 250 de metri de tablă. Pentru a remedia problema, angajații CFR Suceava au fost nevoiți să facă o serie de improvizații, întrucât Regionala Iași nu are bani pentru reparații capitale. „A-nul acesta nu vom putea aloca fonduri pentru reparațiile din gara Ițcani din Suceava”, ne-a declarat Sorin Flutur, șeful Regionalei Iași, adăugând însă că municipiul Suceava mai are o gară (Burdujeni, n.r.), care a fost renovată în urmă cu doar patru ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: