25 kg de arahide râncede au fost găsite de comisarii CJPC la Kaufland

Fileul de cod “Alaska” importat din China minte la gramaj > În iulie, Protecția Consumatorilor a aplicat, în urma controalelor la produse alimentare, amenzi de aproape 80.000 de lei
 

Comisarii de protecție a consumatorilor găsesc încă pe piața suceveană produse alimentare expirate, adevărate bombe pentru sănătatea cumpărătorilor. Cu ocazia controalelor efectuate în luna iulie, peste 100 la număr (unități de comerț și de alimentație publică), au fost identificate la diferite societăți comerciale din județ circa 65 kg de asemenea produse. Printre acestea s-au numărat cantități mai mari sau mai mici de prăjituri, brânză topită, iaurt, icre, carne și preparate din carne, prafuri pentru desert și ciocolată. Comisarii au taxat societățile care le aveau la vânzare cu 40.000 de lei în total, valoarea a 10 amenzi contravenționale. Spre exemplificare, CJPC Suceava a informat publicul asupra unei cantități de 25 kg de arahide prăjite depistate în magazinul Kaufland din Suceava, produs distribuit de SC Orlando’s Import Export 2001 SRL Ilfov. “Alunele aveau un miros greu, de rânced, și erau complet necomestibile. Întreaga cantitate a fost retrasă de la comercializare și s-a aplicat o amendă în cuantum de 2000 de lei”, a menționat Elena Oanea, șeful CJPC Suceava. Verificările comisarilor au identificat de asemenea în rețeaua comercială a orașului un produs care fură practic din buzunarele cumpărătorilor. Este vorba despre fileul congelat de cod „Alaska” importat din China de Foods SRL București și distribuit de SC Melsimpex SRL Piatra Neamț, care are înscrisă pe ambalaj cantitatea de 400 de grame. După decongelare, din file rămâne mult sub limita admisă de norme, în acest caz diferențele de cantitate găsite de comisari după topirea peștelui fiind între 78 și 113 grame. Operatorii economici la care a fost identificat produsul au fost sancționați cu amenzi contravenționale în cuantum de câte 4000 lei, iar produsul a fost retras de pe piață până la înscrierea corectă a cantității nete. “De asemenea, am notificat comisariatele de protecție a consumatorilor București și Neamț în vederea extinderii controlului la importator și distribuitor”, a declarat Elena Oanea. Alte abateri constatate cu ocazia controalelor la produsele alimentare au fost etichete lipsă, incomplete sau netraduse în românește, neafișarea unor prețuri, nerespectarea condițiilor de depozitare și păstrare, liste de meniu fără gramaje etc. În total, controalele din iulie ale CJPC Suceava la produse alimentare s-au soldat cu aplicarea a 63 de amenzi contravenționale, în valoare de aproape 80.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: