Humorenii, mai mult de o lună fără pic de apă caldă

Instituții locale, printre care și Spitalul Orășenesc Gura Humorului, s-au debranșat de la sistemul centralizat și folosesc deja surse proprii
 

Conducerea administrației locale din Gura Humorului a declanșat o procedură judecătorească de obligare a Distrigaz la reluarea furnizării gazelor naturale către centrala de cogenerare a orașului. Timp de peste o lună de zile, humorenii nu au avut pic de apă caldă la robinet, furnizorul amintit sistând alimentarea din cauza unei datorii a primăriei de circa 200.000 de lei. „Am inițiat o acțiune instanță, astfel încât, printr-o hotărâre judecătorească, să se deblocheze această situație. Este vorba despre anularea acelei dispoziții a Distrigaz și reluarea furnizării, în așa fel încât să avem apă caldă și în continuare”, declară viceprimarul Alexandru Balău, menționând că debitul către furnizorul de gaze era mai mare și că, în timp, acesta a fost diminuat. Oficialul humorean spune că, pe acest fond, o serie de instituții, printre care și Spitalul Orășenesc, s-au debranșat deja de la sistemul centralizat, punându-și în funcțiune propriile capacități de producere a apei calde. De altfel, din cele circa 2500 de apartamente din Gura Humorului, doar 220 sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, iar, pentru a crește randamentul, din această vară, autoritățile au legat la conducta comună toate instituțiile publice din oraș. Anul trecut, administrația locală a pus în funcțiune două cazane ale centralei de cogenerare realizate în cadrul Proiectului „Suceava – Utilități și Mediu”, darea în folosință a încă două generatoare nefiind încă posibilă ca urmare a lipsei de bani. „Constructorul respectiv solicită în plus aproximativ 80.000 de euro, bani pe care noi nu avem posibilitatea să-i dăm acum”, a explică viceprimarul Alexandru Balău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: