„Zilele Municipiului Rădăuți”, fără foc de artificii

Ieri, 2 iulie, la Rădăuți, s-a desfășurat deschiderea manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului. La eveniment au participat reprezentanți ai ansamblurilor folclorice “Gorna Bania” din Bulgaria, “Izvoraș” din Ucraina, “Ioan Martin” din Olt, “Balada” din Bistrița și “Dor” din Tulcea.

 

Primarul municipiului Rădăuți, Aurel Olarean, a salutat oaspeții arătând că ar fi dorit acceptul tuturor consilierilor pentru derularea manifestărilor, avându-se în vedere momentele tragice prin care trec unii dintre semenii noștri din pricina calamităților naturale, însă la ședința festivă a Consiliului Local nu s-au prezentat decât nouă consilieri locali. Majoritatea nefiind îndeplinită, edilul-șef a fost nevoit să ia o decizie și aceea a fost ca manifestările odată stabilite, tot prin decizia Consiliului Local, să se desfășoare fără accente sfidătoare, cum ar fi tradiționalul foc de artificii.
Despre însemnătatea Zilei Rădăuțiului a vorbit istoricul Daniel Hrenciuc, iar deputatul Mircea Irimescu a arătat, la rândul său, că, în ciuda necazurilor, tradiția trebuie respectată sub semnul înțelepciunii bătrânilor români de odinioară. Directorul Casei Culturii, Ovidiu Foca, le-a mulțumit celor prezenți, subliniind respectul pe care li-l poartă.
În după-amiaza zilei de 2 iulie urma să se alăture participanților la Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”, ediția a XIX-a, ansamblurile “Trandafirul” din Calafindești, „Stejărelul” din Cajvana, „Trilișești” din Iaslovăț, “Soloceanca” din Solonețul Nou, “Kozacioc” din Bălcăuți-Ucraina, „Arcanul” din Pârteștii de Jos, „Arcanul” al Universității „Ștefan cel Mare”, “Florile Bucovinei” și “Ciobănașul” din Rădăuți.
Deschiderea oficială a fost urmată de lansări de carte care au avut loc la Galeria de Artă și Biblioteca Municipală din Rădăuți. Reamintim că Târgul Olarilor “Ochi de Păun” va avea loc în altă perioadă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: