Forța dreptului

Executări silite, dictate de interesul public, în Burdujeni

Însoțit de jandarmi, polițiști comunitari, angajați ai primăriei și muncitori angrenați în proiectul ISPA, executorul judecătoresc Ioan Tătaru s-a aflat ieri dimineață pe strada Cuza Vodă, din Burdujeni, municipiul Suceava, pentru a proceda la executarea silită a unei hotărâri judecătorești.

 

În fapt, în prezența martorilor, a fost dărâmat un gard de protecție prin care proprietarul, Costache Siminiceanu, nu a permis, din septembrie 2009, pe o porțiune de 3 m, accesul utilajelor ISPA, în vederea efectuării lucrărilor de utilitate și interes eminamente publice.
Potrivit încheierii Judecătoriei Suceava, burdujeneanului i s-a instituit, legal, obligația de a permite constructorilor efectuarea acelor lucrări, situație neadusă la îndeplinire de bunăvoie (deși primăria se angajase să-i refacă gardul ulterior finalizării lucrărilor).
Muncitorii ISPA au început deja, de ieri, lucrările (preaplinul bazinului colector al ape-lor pluviale din Burdujeni), iar, în cazul în care, peste noapte, proprietarului îi va veni vreo idee nefericită și își va monta gradul înapoi, poate fi acuzat de-a dreptul de nerespectarea hotărârilor judecătorești. Situație care se mută în… împrejmuirea penalului.
Un alt caz, de o factură similară, dar mai gravă prin datele și consecințele de natură imediată, se petrece tot în Burdujeni, pe strada Florilor, unde proprietarul unei livezi, Gheorghe Nica, nu dă voie celor de la Termica să repare o avarie la o magistrală de apă caldă survenită acum două săptămâni. În aceste condiții, 2600 de persoane de străzile Privighetorii (15 blocuri din cartierul ANL), Jean Bart, Florilor și Nicolae Iorga, situate în proximitatea Gării Burdujeni, nu beneficiază de apă caldă, pierderile furnizorului fiind de circa 500 mc pe zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: