Bazarul privat din Lunca Sucevei a fost inundat

Marfa din circa 100 de chioșcuri a fost afectată de ape

Ploile torențiale căzute în noaptea de luni spre marți au inundat circa 100 de chioșcuri aflate în bazarul privat din Lunca Sucevei. Este vorba despre chioșcurile amplasate pe terenul firmei „Lima S.A”. Deocamdată nimeni nu știe la cât se ridică pagubele totale ale comercianților a căror marfă a fost afectată de inundații.

 

Apa a fost evacuată din bazar, cu ajutorul a patru motopompe, de către echipa de intervenții a Primăriei municipiului Suceava. Angajații municipalității au muncit mai bine de 14 ore ca să scoată apa din imensul complex comercial.

Comercianții acuză primăria că nu le-a făcut canalizare

Imaginea chioșcurilor și aleilor inundate le-a amintit comercianților din bazar de cele pățite în anul 2008, când jumătate din întreaga suprafață a complexului comercial a fost sub ape, după ce râul Suceava a ieșit din matcă. „La fel ca atunci, încercăm să mai recuperăm din marfă, dar nu prea mai avem ce recupera. Și acum am marfă în chioșc din 2008. Nu a mai cumpărat-o nimeni”, ne-a declarat unul dintre comercianți.
Cei mai mulți dintre bazariștii afectați de inundații au acuzat municipalitatea că le încasează banii pentru chirii, însă nu le asigură și o canalizare corespunzătoare. „Sunt atâtea chioșcuri în bazar. Primăria ar trebui să amenajeze o canalizare ca să nu ne mai trezim cu apa în chioșcuri, așa cum se întâmplă de fiecare dată când plouă”, ne-a spus indignată o bazaristă, în timp ce sorta marfa udă de cea uscată din chioșcul său.
În replică, primarul Sucevei, Ion Lungu, a amintit că municipalitatea nu poate să facă investiții în bazarul privat, întrucât terenul pe care sunt amplasate cele peste 100 de chioșcuri nu aparține primăriei. „Nu putem să facem investiții în bazarul privat. Atunci când am devenit primar am vrut chiar să punem un gard între bazarul municipalității și cel privat, ca să le delimităm. Am renunțat însă, în urma discuțiilor avute cu oamenii care-și câștigă o bucată de pâine în bazar. Vom trimite o adresă la firma care administrează bazarul privat și îi vom impune să mai pună niște balast, ca atunci când vine ploaia să nu mai inunde chioșcurile”, ne-a declarat primarul Sucevei Ion Lungu. Întrebat dacă știe cine este administratorul firmei „Lima”, edilul-șef ne-a comunicat că nu știe.
Demn de menționat este și faptul că între terenul bazarului primăriei și cel care aparține firmei private nu există niciun fel de delimitare. Doar condițiile în care își desfășoară activitatea comercianții diferă. Concret, cei care achită chiria la primărie au curent electric, pe alocuri apă curentă, majoritatea chioșcurilor aflându-se în hală, în timp ce bazarul privat arată exact ca în urmă cu 20 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: