Petru Carcalete, mai tare ca primarul de Rădăuți

Olarean a fost dat jos din funcția de președinte al PD-L

Actualul primar al orașului a fost trecut „pe liber” la partid, după mai multe scandaluri interne, care au tensionat în exces organizația > Aurel Olarean fusese avertizat în mai multe rânduri cu privire la modul în care înțelege să-și exercite atribuțiile de primar și de lider local

 

Primăria Rădăuți, dată în judecată de SC Servicii Comunale Rădăuți, societate ce aparține municipalității, are conturile blocate în urma cererii de sechestru judiciar câștigate în instanță de furnizorul de utilități. Datoria primăriei rădăuțene către societatea înființată tot de ea se ridică la 5,4 milioane de lei.
Deși evidențiază o premieră națională, faptul că o societate subordonată unei primării o execută silit pe aceasta are temei legal. În aceste condiții, contabilii executivului rădăuțean nu pot face niciun fel de plată către salariați, furnizori, instituțiile de învățământ arondate și mai ales bănci.
Primăria Rădăuți se află în pericol de a nu putea plăti creditul extern angajat pentru Programul „Utilități și mediu la standarde europene”, a cărui rată lunară se cifrează la 3 milioane de lei. Primarul Olarean susține că a plătit din buzunarul propriu atacarea în instanță a executării silite, pentru a ieși temporar din criză.
Datoriile instituției-mamă către SC Servicii Comunale SA datează, afirmă directorul acesteia, Nistor Tătar, de 2 ani, timp în care, deși ar fi avut bani în conturi, Primăria nu a plătit subvențiile la energie termică. Pe rol, adaugă Nistor, ar exista 30 de dosare penale, executările silite urmând, în caz de neplată a datoriilor, a veni în cascadă, din trei în trei luni, împotriva Primăriei Rădăuți. Tătar dă asigurări că serviciile de iluminat public și salubritate, administrate de societatea pe care o conduce, nu vor avea de suferit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: