Buni și la teorie

Un elev de la LPS Suceava, premiant la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă Teoretică

 

Desfășurată în perioada 6-9 aprilie la Roman, ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică a reprezentat un succes pentru delegația suceveană, care a obținut un premiu doi și două mențiuni. Cei patru elevi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, pregătiți de profesoara Mariana Juravle, au avut o comportare meritorie, cu atât mai mult cu cât ediția din acest an, a cincea, a reunit 129 de elevi din clasele IX-XII de la liceele cu program sportiv din 38 de județene ale țării.
Performerul lotului reprezentativ al județului Suceava se numește Florin Alexandru Vezeteu, elev în clasa a IX-a la LPS Suceava, care a fost recompensat cu premiul al doilea la categoria sa de vârstă. Mențiuni au primit elevele Roxana Ene (clasa a X-a B) și Mihaela Dumbravă (clasa a XI-a A). Din păcate, deși a avut o comportare bună, elevul Victor Radu Bujdei (clasa a XI-a) nu a obținut nicio distincție. Pregătirea sportivă teoretică este o disciplină de bază în programa liceelor cu program sportiv, o disciplină la care se susțin lucrări semestriale și care stă la baza obținerii de către absolvenți a atestatelor de instructori sportivi. Este o disciplină care oferă elevilor cunoștințe de fiziologie și biomecanică, de igienă și prim-ajutor, de psihologie, pedagogie și metodică. “Referitor la ediția din acest an, pot afirma, în deplină cunoștință de cauză, că nivelul de pregătire al elevilor a fost foarte ridicat, iar, în egală măsură, subiectele au fost foarte dificile, fapt care face cu atât mai de apreciat obținerea unui premiu sau chiar a unei mențiuni.
Elevii pregătiți de mine au înțeles că sportul nu înseamnă numai talent și transpirație, ci și efort în gândire, muncă independentă, bine organizată, căutarea de noi soluții pentru rezolvarea problemelor, disponibilitate pentru efortul intelectual, toate grefate pe o asiduă pregătire teoretică. Așadar o invitație la efort, care, în final, a fost încununată de satisfacții pe măsură. De aceea sunt foarte mândră de performanțele obținute. Am convingerea că obținerea performanței în sport depinde esențial de cultivarea în ambele sensuri a multiplelor punți teoretico-metodice create între sala de curs și realitatea practică din teren. Sub aspect organizatoric, a fost o ediție care va fi greu de egalat. De la consistența financiară a premiilor acordate, la cazarea elevilor și profesorilor, care s-a realizat la hotel, și până la atenția acordată fiecărui detaliu. Indiferent de performanța obținută, pot spune că totul a fost la superlativ, lucru datorat în primul rând directorului LPS Roman, prof. Petru Sandu, și instituțiilor județene nemțene implicate în organizarea acestei olimpiade naționale. Sunt foarte mulțumită de performanțele obținute de elevii mei, în condițiile în care nivelul pregătirii participanților a fost unul foarte ridicat, după cum a apreciat la festivitatea de premiere și inspectorul școlar general din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului Alin Cătălin Păunescu, precum și președintele comisiei de organizare a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică, prof. univ. dr. Adrian Dragnea”, a declarat prof. Mariana Juravle.
Rezultatele din acest an sunt o continuare a celor de la edițiile precedente ale Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică. Anul trecut Strujan Andi Mihai (clasa a XI-a) a obținut o mențiune, la fel ca și în 2008, la Miercurea Ciuc, când Meșinschi Mihai (clasa a IX-a) a primit aceeași distincție. La ediția din 2007 de la Tg. Mureș, Danileț Ana-Maria (clasa a IX-a) a primit premiul special pentru cea mai documentată lucrare scrisă din concurs, iar mențiuni au luat Mihalescu Costică (clasa XII-a) și aceeași Danileț Ana-Maria (clasa a XII-a). În 2006 LPS Suceava a mai obținut alte două mențiuni prin Dafin Maria Mirabela (clasa a IX-a) și Dascălu Daniel Ioan (clasa a XII-a ). Cu alte cuvinte, premiul doi obținut în acest an de Florin Alexandru Vezeteu reprezintă cel mai bun rezultat al LPS Suceava în istoria participărilor la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă Teoretică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: