În statistici

Salariile sucevenilor desfid logica, crescând în două luni consecutive

Câștigul salarial mediu net realizat în prima lună a lui 2010 a sporit cu peste 10% față de cel din decembrie

Contrar semnalelor care vin de pretutindeni, salariile sucevenilor par să nu cunoască criza. Acest lucru se întâmplă cel puțin în statistici, remunerațiile nete înscriindu-se, pentru a doua lună consecutiv, pe o pantă ascendentă.

 

Direcția Județeană de Satistică anunță că, în județul Suceava, câștigul salarial mediu net a fost, în luna ianuarie 2010, de 1172 lei de persoană, cu 110 lei (+10,4%) mai mare decât cel din decembrie 2009. Potrivit datelor oferite publicității de instituția suceveană, în ianuarie câștigul salarial mediu net a crescut cu 15,7% în servicii și a scăzut cu 27,8% în agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și piscicultură, precum și cu 2,4% în industrie și construcții. Comparativ cu luna omoloagă a anului precedent, câștigul salarial mediu net a săltat în județ cu 13,8%.
Conform Direcției Județene de Statistică, câștigul salarial real, calculat ca raport între indicele câștigului salarial mediu net și indicele prețurilor de consum, a atins, în ianuarie 2009, față de aceeași lună a lui 2010, nivelul de 108,1%. Câștigul salarial mediu net realizat în luna ianuarie, în județul Suceava, este cu 17,8% sub nivelul celui național, acesta din urmă fiind de 1426 de lei. În luna decembrie 2009, salariul net mediu al sucevenilor a fost de 1062 de lei/persoană, cu 49 de lei mai mare decât cel din noiembrie, înregistrându-se, astfel, o majorare de 4,9%. Lucru explicabil prin aceea că, de obicei, în preajma sărbătorilor se dau diverse stimulente salariale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI