În privința strategiei naționale de termoficare

Primarul Lungu este pesimist

Administrația locală vrea să-și ia soarta în propriile mâini și să construiască o centrală termică pe deșeuri de lemn

 

Șeful administrației locale sucevene, Ion Lungu, va participa, la sfârșitul săptămânii, la dezbaterile din Capitală pe marginea strategiei naționale de termoficare. Întrunirea se va ține la Ministerul Administrației și Internelor, edilul-șef sucevean manifestându-și rezerva vizavi de rezultatul concret al discuțiilor.
Primarul Lungu opinează că astfel de dezbateri au avut loc în repetate rânduri, problematica asigurării încălzirii în sistem centralizat rămânând, în continuare, una destul de apăsătoare. În acest context, ocupantul fotoliului din Areni face cunoscut că se va pune accent pe finalizarea și dezbaterea cât mai rapidă, în Consiliul Local, a strategiei sucevene privind termoficarea locală.
„Nu sunt foarte optimist față de rezultatele acestei întâlniri, pentru că au mai fost ne-numărate discuții de acest gen. Conducerea Termica și Adunarea Generală a Acționarilor vor veni cu o strategie locală pe care o vom aproba cât mai repede în Consiliul Local, astfel încât să ne luăm soarta în propriile mâini”, evidențiază primarul.
Ion Lungu mizează pe construirea unei noi centrale termice pe biomasă, care va avea o capacitate strict dimensionată la nevoile de consum ale locuințelor racordate la sistemul centralizat. Aceasta ar urma să folosească resturile de masă lemnoasă de la exploatările din județ și să aibă și un anumit număr de arzătoare pe gaze naturale, pentru vârful de sarcină din sezonul rece. Noua centrală ar avea șanse să fie concretizată în baza unui parteneriat public-privat, municipalitatea punând la dispoziție terenul necesar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI