Potrivit unei informări a Biroului de urbanism al CJ

În județul Suceava, febra construcțiilor noi s-a domolit

Încasările bugetului județean din autorizațiile de construire s-au diminuat cu o treime

 

Autorizațiile de construire au adus, anul trecut, sume consistente la bugetul județean, aceste din urmă fiind, însă, mai mici față de 2008. Cel puțin așa rezultă dintr-o informare a Biroului de urbanism al Consiliului Județean, potrivit căreia, în 2009, au fost eliberate 1204 de documente cu specific, respectiv 183 de autorizații de construire, 404 de certificate de urbanism, 101 de avize ale arhitectului-șef la certificate de urbanism, 165 de avize ale arhitectului-șef la autorizații de construire și 71 de avize la documentații de urbanism. De pe urma eliberării actelor amintite, bugetul județean s-a ales cu 663.404 lei, cea mai mare sumă, de 646.417 lei, fiind încasată de pe urma autorizațiilor de construire.
În vistieria județeană au intrat mai puține fonduri comparativ cu anul precedent, când în contul eliberării documentelor în cauză s-au încasat 1,03 milioane lei, adică cu circa o treime mai mult. De asemenea, de menționat este faptul că serviciile de specialitate aflate în coordonarea arhitectului-șef au coordonat activitatea consiliilor locale cu privire la urbanism și amenajarea complexă a teritoriului administrativ al județului. Astfel, s-au transmis circulare pentru adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la exigențele persoanelor cu handicap, cu privire la avizarea planurilor urbanistice generale și adrese privind obligația comandării studiilor de instituire a zonelor de protecție a monumentelor istorice și siturilor arheologice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: