Dezastru în infrastructura rutieră suceveană

Primarul Lungu are insomnii din cauza gropilor din carosabil

Edilul-șef al Sucevei cere revederea normativelor din domeniu, astfel încât ceea ce se asfaltează vara să nu se mai strice în anotimpul friguros

Șeful municipalității sucevene Ion Lungu este îngrijorat de felul în care arată străzile din reședința de județ, menționând că, sub acest aspect, este vorba despre iarna cea mai nefastă din ultimii 20 de ani.

 

Ion LUNGU

Edilul-șef spune că diferența mare dintre temperaturile nocturne și cele diurne, precum și infiltrațiile de apă, au dus la grava afectare a infrastructurii rutiere. Dl Lungu relevă că sucevenii încă nu au văzut totul, adevăratul dezastru urmând a apărea după topirea zăpezii. „Nici nu vreau să mă gândesc, am insomnii noaptea din cauza stării străzilor! Probabil că este iarna cea mai prielnică distrugerii străzilor din ultimii 20 de ani, cu aceste fluctuații mari de la minus 20 de grade la plus 2 grade a doua zi, îngheț-dezgheț și infiltrații de apă”, precizează Ion Lungu. Șeful administrației locale crede că situația este aceeași și la nivel național și că aceasta are la origine soluțiile depășite de asfaltare a drumurilor, adoptate și aplicate în România. Dl Lungu susține că trebuie făcute demersuri pentru revederea normativelor tehnice din domeniul proiectării și realizării infrastructurii rutiere, astfel încât ceea ce se asfaltează vara să nu se mai strice în anotimpul friguros. „Cred că este o problemă de nivel național, pe autostrăzi și drumuri europene întâmplându-se același lucru. Factorii din cercetare, specialiștii, trebuie să se autosesizeze, pentru că, până la urmă, este necesară schimbarea soluției de asfaltare. Nu putem da vina doar pe societatea care se ocupă cu asfaltarea drumurilor”, declară ocupantul fotoliului din Areni. Primarul Ion Lungu subliniază că, din cauza temperaturilor scăzute, până de Paști se vor face doar reparații la rece cu pavele, urgența numărul unu fiind pasarela de peste calea ferată de la Ițcani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: