„Nu există un cod CAEN pentru înregistrarea drogurilor sau plantelor halucinogene”

Acesta este motivul pentru care, potrivit obiectului de activitate de la Oficiul Registru Comerțului, așa-numitele „weed-shoppuri” din municipiul Suceava nu vând droguri, ci… flori și semințe

 

Administratorii așa numitelor „weed-shopuri” care comercializează „ierburi legale” vând, potrivit obiectului de activitate înscris la Registrul Comerțului, flori și semințe, pentru că „nu există un cod CAEN de înregistrare a drogurilor sau plantelor halucinogene”. Explicația aparține Cătălinei Vartic, director coordonator al Oficiului Registrului Comerțului Suceava, care ne-a explicat că obiectul de activitate al oricărei societăți comerciale este stabilit în baza unei declarații pe propria răspundere, completată de cel care solicită înregistrarea. „Noi preluăm declarația și o trimitem la instituțiile abilitate să-și dea acordul”, a precizat Cătălina Vartic.
Din pricina obiectul de activitate înregistrat la Oficiul Registrul Comerțului, cu excepția Gărzii Financiare (GF) sau a Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) din Suceava, nicio altă instituție a statului nu are competența legală să verifice firmele care vând așa-zisele „plante etnobotanice”. Aspectul l-au constat, la sfârșitul săptămânii trecute, atât inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, cât și cei ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: