Cât de „gripat” este Cernăuțiul ?

 

În urma prezentării în cadrul ședinței de miercuri a CJ Suceava a situației îmbolnăvirilor de gripă cu virus AH1N1 în județ de către directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, șeful deliberativului județean, Gheorghe Flutur, i-a cerut acestuia ca, în baza colaborării între cele două țări sau a colaborării cu autoritățile din regiunea Cernăuți, să afle dimensiunea adevărată a incidenței acestei boli în Ucraina, arătând că numeroși suceveni se duc în Ucraina și nu știu cât de mari sunt riscurile de a contacta această boală.
Președintele CJ Suceava a arătat că știe că autoritățile din Ucraina au tendința de a „băga sub preș” astfel de informații, amintind de perioada gripei aviare, când autoritățile române nu reușeau să afle situația din țara vecină.
Directorul DSP Suceava a spus că, din câte s-a observat, virusul care există în Ucraina este de o virulență mai mare decât cel din România, iar Suceava este „o zonă tampon de contact cu Ucraina” și din acest motiv consideră că este necesară vaccinarea locuitorilor din localitățile aflate în zona de graniță, aceasta fiind unica formă de protecție.
Președintele CJ Suceava a subliniat că este important ca serviciile de sănătate să fie în alertă.
Peste 37 000 de suceveni s-au vaccinat împotriva gripei noi de la debutul campaniei până în prezent, majoritatea dozelor de Cantgrip fiind administrate grupelor populaționale considerate la risc.
Ministerul Sănătății a repartizat județului Suceava un număr de 53 000 de doze de vaccin Cantgrip.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: