„La noi în grădiniță”

Un concurs cu și despre cei mici

 

Sub mottoul „La noi în grădiniță”, grădinițele cu program normal și cele cu program prelungit din municipiul Fălticeni au organizat, cu sprijinul Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”, concursul „Poftiți la carnaval!”.
Scopul concursului a fost afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului artistic al copiilor, promovarea conduitei pozitive a copiilor spre artă. Fiecare educator a încercat să descopere, în cadrul activităților derulate, talentele, aptitudinile și preocupările artistice ale preșcolarilor. Au fost urmărite competențele cognitive și artistice ale copiilor de aceeași vârstă, mizându-se pe dezvoltarea capacității de exprimare liberă a potențialului artistic; munca depusă a fost „imortalizată” de aparatul de fotografiat. Câteva sute dintre imaginile surprinse la activitățile preșcolarilor se regăsesc în cadrul unei expoziții de fotografie, vernisată ieri în sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”.
“Ne-am propus să înțelegem că serbările sunt un izvor de bucurii și satisfacții care creează copiilor o stare de bună dispoziție favorabilă atât dezvoltării psihice, fizice, cât și estetice. Copiii se lasă îndrumați și pot fi modelați în așa fel încât pe fondul lor afectiv să se așeze elementele cunoașterii artistice care vor imprima gândirii lor anumite nuanțe, ce vor îmbogăți substanța viitoarei activități individuale și sociale”, ne-au spus organizatorii expoziției, director Tatiana Pădureț și ed. Silvia Oniceanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI