Gripa de sezon câștigă teren în fața celei porcine

 

Peste 36.000 de suceveni s-au vaccinat împotriva gripei noi până la 25 ianuarie, numai în ultima săptămână fiind 3.457 de persoane imunizate cu Cantgrip. Cele mai multe persoane care au solicitat vaccinarea rămân cele din categoria de risc, bolnavii cronici, fiind vorba despre 30.855 de persoane vaccinate din această categorie.
În unitățile sanitare, până luni se imunizaseră 4.034 de cadre medico-sanitare, iar în alte instituții publice – 1.373 de angajați.
Doar 403 dintre elevii de peste 16 ani au acceptat să se vaccineze, interes scăzut manifestând și elevii școlilor postliceale și studenții, înregistrându-se 153 vaccinați din această categorie.
Gripa porcină a lăsat-o mai moale în județul Suceava, neapărând niciun caz nou din 21 ianuarie, dar la nivel național au survenit altele, fiind semnalate de minister, pe 26 ianuarie, 35 de cazuri noi.
În județ, numărul total al îmbolnăvirilor de gripă nouă este de 212, iar al deceselor – 11. Ultimele cazuri de boală au fost confirmate în data de 21 ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: