Secvențe din Revoluția de peste granițe

„Multă lume s-a adunat la monumentul lui Ștefan cel Mare”

Leo Butnaru (Chișinău): În ziua de 12 februarie a anului 2000, regretatul poet și ziarist Ion Panait din Focșani îmi punea în față un amplu chestionar pentru un interviu. În discuție interveni și o întrebare ce are, iată, reverberații de ecou cu cea pe care o adresează astăzi cotidianul „Crai nou”. Prin urmare, reproduc respectivul pasaj din dialog, fără a interveni cu eventuale comentarii.

 

„Ion Panait. Iată ce-și amintește Mircea Druc, în 23 decembrie 1989, despre tine, în jurul orelor 10.00, în fața clădirii CC din Chișinău, și în vecinătatea marelui Ștefan: „…Nu pricep de unde și cum, dar în fruntea coloanei pășea Leo Butnaru, scriitorul. Acum, cu fața către mulțimea tot mai agresivă, încerca s-o modereze (…) Îmi fac loc mai în față, pe scările CC. Leo îmi prinde privirea și parcă ne-am salutat. După o clipă, strigă cumplit:

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: